2009. május 30., szombat

Minden egyes szó imádság

ezúttal neked, talán segít. hihetetlen mennyire sokat fejlődtél. emberileg. a szavak is, persze, de azt itt és most nem ítélem. igen, kell ehhez is a sikerélmény, hogy az ember egyre tisztultabban szóljon. hogy magát már képes legyen becsülni. volt hogy közben a nagy lendületben eltévedtél, de ez már nem vesz el abból, ami már megvolt.

ÜLTEM ÉS VÉGIGHALLGATTAM NYILVÁNOS MEGALÁZÁSOM, AMI UGYAN NEM VOLT KIMONDVA, DE AZ ÜZENET PONTOSAN CÉLBA ÜTKÖZTETETT VOLT. OTT ÜLTEM, BEAVATATLAN, MIT SEM SEJTVE AZ EGÉSZRŐL, JÓ SZÁNDÉKKAL, BARÁTSÁGGAL TARSOLYOMBAN MENTEM EL AKKOR ARRA AZ ESTÉRE, LEMONDVA EGY ÉLETEM IGEN FONTOS SZAKMAI TALÁLKOZÁSÁT EGY KÖLTŐVEL, AKI MEGLEHET, MEGMENTŐM LETT VOLNA. MERT MIÉRT NE HIHETTEM VOLNA, HOGY NEKEM IS LEHET MEGMENTŐM. NEM LETT. KIMARADNAK A MEGOLDÁSOK ÉLETEMBŐL. ÍGY VISSZA KELL ESNEM MINDEN EGYES NAP UGYANABBA A GÖDÖRBE. AZTÁN MINDENNAP UGYANÚGY KIMÁSZOM, MAJD UGYANÚGY VISSZAESEM. ÉS EZ ÍGY MEGY ÉLETEN ÁT. MINDEN EGYES NAP. EGYSZER VILÁGOSSÁG, AZTÁN A SÖTÉTSÉG. VILÁGOSSÁG, SÖTÉTSÉG. ÉS AKKOR VÉGIGNÉZTEM SAJÁT HALÁLOM. A TAPSOT IS VÉGIGÉLTEM, AMI AZT A SZEMÉLYT ILLETTE, AKI OTT SZEMBEN NEKEM ÜZENT. AMIKOR ELHANGZOTT MÉG UTÁNA, HOZZÁNK JÖSSZ? MÁR TESTEM KIHŰLT. ÖRÜLTEM, HA KITÁMOLYOGHATTAM LEFELÉ A LÉPCSŐN. ELÜTHETETT VOLNA AUTÓ. NEM ÜTÖTT. NEM SZÓLTAM, NEM SZÓLHATTAM, PEDIG ADÓDOTT, OTT VOLT ORROM ELŐTT A MIKROFON. MERT NEM VOLTUNK EGYEN RANGBAN EGYMÁSSAL SZEMKÖZT. ÉN CSAK EGY NÉZŐ VOLTAM, Ő HÁROM SZEMÉLLYEL OLDALÁN, VÉDVE VOLT, A PÁRTFOGOLT. ELLENEM. OTT, SZEMBEN. SOSEM BÍRTAM ELVISELNI AZT, AMIKOR TÖBBEN, CSAPATOSTUL EGY SZEMÉLY ELLEN. NEMRÉG, SZINTE CSAK PÁR NAPJA LÁTTAM IS EGY FILMET, SOK HASONLÓ FILMET LÁTTAM, HOGYAN CSINÁLNAK KI EGY ÁRTATLAN FIÚT TÁRSAI, EGY EGÉSZ OSZTÁLY, NÉHÁNY FŐVEZÉRREL AZ ÉLEN, TARTVA EGÉSZ OSZTÁLYSEREGET ÖNKÉNYES URALMUK ALATT BIRTOKUKBAN, HATALMUKBAN, ELŐBB CSAK CINKOSTÁRSKÉNT, MAJD A PSZICHÓZIS NYOMÁN FÉLELEMBEN, FOGLYUL, RETTEGÉSBEN, AMIKOR MÁR NINCS VISSZAÚT, NYAKIG A BŰNBEN, CSAK AZÉRT MERT EZ A FIÚ MÁS MINT A TÖBBI, MERT JOBB, MERT TÖBB, NEMESEBB, ÉS NEM AKART MEGTÖRNI, SAJÁT TÖRVÉNYEI SZERINT KÍVÁNT SZABADON ÉLNI. MERT NEM SZÓLT, MERT TŰRT, MERT NEM ALÁZKODOTT, NEM VÉDEKEZETT. A VÉGÉN A BEKÖVETKEZETT TRAGÉDIÁIG. KÖNNYŰ AZ EMBERNEK ÁLLÍTANI, ADD KI MAGADBÓL AMI BENNED, ÉS MEGSZABADULSZ. PERSZE NEM KÖNNYŰ, CSINÁLNI, DE AZ MÁS. OTT, AZZAL A TÖMEGGEL SZEMBEN NINCS ESÉLY. A KIMONDÁSRA. HISZEN ERRŐL SZÓL A HATALOM. BILINCSEK KÖZÖTT CSAK AZ ISTEN, AKIHEZ SZÓLHATSZ. AZTÁN MEGHALSZ. VAN HOGY ERRE SINCS IDŐ, MERT HÁTBA LŐNEK. A HASONLÓ FILMEK MIND HALÁLLAL VÉGZŐDNEK. EBBEN AZ ESETBEN TÖMEGHALÁLLAL. ITT AZ ÜZENET PONTOSAN HELYÉRE KERÜL.

AZT TANULTAM, SZÜLEIM, AZ ÉLET, VALAMI AMIVEL AZ EMBER SZÜLETIK, VEZETETT, AZ ÉLETBEN IS HA TEHETED, MINDEN PILLANATBAN – PERSZE NEM TUDOD, MÉGIS A SZÁNDÉK –, DE NYILVÁNOSAN VISELKEDJ MÉLTÓN, HOGY AZT TÁRSADNAK SE KÍVÁND, AMIT MAGADNAK NEM. Ó NEM, NEM A HUMOR, AZT A LEGNEHEZEBB JÓL CSINÁLNI.

MÉG EGYSZER MONDOM, NEM HARAGSZOM SENKIRE, DE FÁJDALOM VAN BENNEM, AZT KI NEM TÖRÖLHETEM, PEDIG MEGTENNÉM, HA SEGÍTENE, HA ILYEN EGYSZERŰ LENNE. E FELOLDÁS HATALMÁVAL NEM RENDELKEZEM. MÉG NEM, MERT A MEGTISZTULÁS, ÖNTISZTULÁSNAK SAJÁTOS ÉS EGYETLEN ÚTJA VAN. PARANCSRA NEM KÉNYSZERÍTHETŐ. AZ IDŐ? HOGY SEGÍT-E, VAGY VALAMI EGÉSZEN MÁS. MÁSOK TEHETTÉK VOLNA MEG, KEZÜKBEN VOLT, MEGADATOTT. ÉS AKKOR FELSZABADULOK. AKKOR ÁLTALAM IS MINDENKI FELSZABADUL. TUDOM, HA EGYSZER ÉGRE EMELKEDEM, MINDENKI MEGMENEKÜL. NEKEM EZ AZ UTAM. MINDENKINEK VALAMI MÁS, AMITŐL VILÁGOSSÁG. NEKEM EZ. ÁLOM. PERSZE HOGY NEM SZABADUL FEL SENKI, PERSZE HOGY NEM EMELKEDEM FEL, PERSZE HOGY NEM LESZ VILÁGOSSÁG. DE ÉN MEGTÖRTÉNEK. ÉS AKKOR MÁR NINCSEN SZÜKSÉG AZ ÜZENETEKRE. HISZEN MAGAM LESZEK AZ ÜZENET. AZ ÜZENETNEK PEDIG HANGJA VAN. HOGY ÁLTALA MÁS IS MEGTÖRTÉNHESSEN. FÖLD.


aztán történt valami egészen más. ha éppen akad egy arra alkalmas, rátermett szemfüles, és ilyen mindig akad, a nyilvános megalázásból lehet csak igazán dicsőséget, hírnevet szerezni. szellemi alkotással. olcsó trükk, de jó. hatásos. és úgy tűnik, egészen jól jövedelmez. a csoportos szellem pedig, ha tervez, bevehetetlenül erős.


Amit nem mondunk ki, abból baj nem lehet. Mégis kimondunk, mert ki kell mondani.Minden egyes szó maga a halál
Minden egyes szó maga az ördög
Minden egyes szó szeretet
Minden egyes szó fény
Minden egyes szó
Örökkévalóság


Minden egyes szó egy hajtás, BIMBÓ, SARJ, RÜGY.

ha kell, az ember ellen, ellenembeN, MAGAM ELLEN, az emberért.
hogy miért teszem? szinte már azt hiszem, nincsenek álmok. részemre minden álom csak a halál.
aztán mégis tudok ennyire naiv lenni. na itt sem vagyok, a naplót is elrondítottam, s az autó helyett újra visszaültem a babakocsiba. majd integetek. magamért, érted, valamennyiünkért, valamelyikünkért.

VÉGTÉRE IS, NEM IS ANNYIRA ROSSZ, A BABAKOCSIBAN. CSAK LEGYEN AKI TOLJA.

Lehetséges, hogy kisfiú lettem, különben lenne aki nekem is tolja. Meg kellene nézni, de a kocsi eltakarja. És én azért le nem vetkőzöm. Csak a sziklán, ott senki nem lát.

SZERETLEK.

Nincsenek megjegyzések: