2009. január 18., vasárnap

újra és újra visszatérő emlék





Lázár Ervin A hétfejű tündérből



meseillusztrációk

a nyúl mint tolmács II, a hazudós egér, mese Julinak, mese Julinak II

istenem. mennyire szeretnék egyszer ezekből egy könyvet. azt hiszem nem halhatok meg anélkül, hogy ez valamikor egyszer valamilyen formában meg ne történne.

szeretem ezeket a rajzokat. talán megbocsájtható.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Itt járt: FűM
Minden napra egy mese. Most a rajzhoz olvasom a mesét. Ma volt a hazudós egér. :)
Amúgy: ezek a rajzok számítógéppel készülnek?

Névtelen írta...

2.: Az igazságtevő nyúl. :)

Névtelen írta...

Jajj, rosszat olvastam először: A nyúl, mint tolmács! de lehet, hogy ez sem az igazi, bár a ló megvan.. de én nem a "II"-őt (?) olvastam..

Névtelen írta...

3.) Mese Julinak. Itt cserkesztem.

... írta...

Kedves FŰM, csak most veszem észre. megszoktam már, hogy kevés beírás jár errefelé. köszönöm, hogy olvasgatsz is hozzájuk. a rajz maga is egy folyamat eredménye, még régen, 90-es évek eleje (akkor még nem volt számítógépem, 95-től élek vele), először ceruzával, aztán grafikai eljárás alapján készült belőle szitanyomat (főiskolán kedvenc mankóm, mármint kézenfekvő technika, hogy ezek a többsíkon mozgó, olykor fokozatosan elhalványuló vonalrajzok életre keljenek fejemből), míg megtalálta végül legegyszerűbb formáját( 2000-es évek eleje), amikor már csak egyszerűen beszkennelődtek a számítógépbe a szabadkézi rajzok, aztán itt már grafikai programokban kiegészültek formákkal, kísérő elemekkel. de kézhez álló kérdés, mert ma már a hasonlókat, mint ahogy itt az összes többit, számítógépen rajzolom, elektromos tollal kis táblán. ami ugyancsak szabadkéz, csak már a monitoron látom közvetlen őket. megszoktam már, szinte alig rajzolok hagyományos módon, azaz hogy csak amikor krokikat készítek koncerteken, vagy előadásokon arcokat.

R írta...

Próbálkozom, nekem is tetszik

becsey zsuzsa írta...

szia, örülök, hogy olvasgatsz, megkaptam a leveled.